Tapolca

2014.12.21. 17:46

Tápláljuk lelkünket

Tapolca – Karácsonykor a tárgyak helyett a szívünk melegét igyekezzünk adni, az ünnep varázsa nem csak a tiszta lakás, sült, kalács, hanem a békesség kell legyen.

Tóth B. Zsuzsa

Mindezt Dobó Zoltán polgármester mondta a negyedik adventi hétvégén a Fő téren. A hagyományos Mindenki Karácsonyán vasárnap délután a Zajongó gyermekzenekar alapozta meg a hangulatot a jól ismert gyermekdalokkal, valamint karácsonyi dallamokkal. Az együtt ünneplők apraja-nagyját meleg teával, forralt borral és kaláccsal kínálták, majd a polgármester ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy gyermekként és felnőttként is izgatottan várjuk a karácsonyt, mert a születés a Jóisten szeretetének a jele.

A tapolcai Mindenki karácsonyán forralt borral, teával és kaláccsal kínálták az együtt ünneplőket. Aképen Karsainé Patus Friderika Nagy Csabát és családját, a feleségét, Katalint, a kislányukat, Nórit, valamint a velük ünneplő Betleni Zsombort és édesanyját kínálja a friss beiglivel (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

– Az maga az ajándék, egy áldás, egy csoda. Csak a csodákra tudunk ekkora várakozással tekinteni. Ha egy családban gyermek születik, azt is csodaként éljük meg, mert benne testesül meg mindaz, amit a világról gondolunk. A karácsony varázsát ma egyre nehezebb megteremteni, én mégis azt kérem, hogy mindenki tegye meg a tőle telhető legtöbbet azért, hogy hogy kizökkenjünk az anyagi világból és az ünnepen inkább lelkünket tápláljuk szeretteink körében – mondta Dobó Zoltán.

Jókívánságait követően a történelmi egyházak képviselői köszöntötték az együtt ünneplőket, majd a Rézangyalok Fúvósegyüttes adott rövid karácsonyi koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!