Tapolca

2015.03.26. 13:10

Tapolcai választás - Növelné a turisták számát a Magyar Munkáspárt jelöltje

Tapolca - Időközi választást tartanak Veszprém megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében. Most Filemon Kristóf mutatkozik be.

Napló-információ

Filemon Kristóf vagyok, a Magyar Munkáspárt, az igazi baloldal egyetlen jelöltje. Fiatal, több nyelven beszélő egyetemistaként, a Corvinus Egyetem hallgatójaként tisztában vagyok hazánk állapotával. Ez motivált, amikor politikai pályára léptem. A Munkáspárt tagjaként a bérből-fizetésből élők érdekeit képviselem. A Balaton-felvidék e része mindig lenyűgözött szépségével, a turizmust a térség fejlődése szempontjából kulcsfontosságúnak tartom. Örvendetes a térség turisztikai bővülése, de még van hová fejlődni. A Munkáspárt abban a szerencsés helyzetben van, hogy kapcsolatai révén képes lehet az ide látogató kínai turisták számát megnövelni, ami a régiót a világ egyik távoli szegletében is ismertté és kedveltté tenné.

Filemon Kristóf jelölt
Fotó: Archív

Céljaim között szerepelne a magyar turisták számának és az általuk itt eltöltött vendégéjszakák számának növelése is. A turizmus csak az egyik alapja a térség fejlődésének: ideje, hogy a '90 után szétvert ipart és bányászatot felvirágoztassuk. A turizmusnak és iparnak szakemberekre lesz szüksége, akiknek a régió lakosaiból kell kikerülniük, ezért minden erőmmel harcolni szeretnék, hogy a meglévő 22 általános iskolát és 9 középiskolát ne csak hogy ne zárják be, de számuk emelkedjen, ahogy a képzés színvonala is. Minden befolyásom latba vetném, hogy Ajkán megnyissa kapuit egy felsőoktatási intézmény. A helyi képzés és a munkahelyek számának növekedése csökkentené a fiatal lakosság külföldre menekülését. A kórházi ellátás fejlesztésre, beruházásokra szorul, ezt azonban az államnak kell biztosítania.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!