Tapolca

2017.05.14. 16:16

Nem vártak tovább - Osztálytalálkozó 48 év után

Az egykori helyi, 3-as számú, Batsányi általános iskola 1969-ben végzett A és B osztályának tanulói a napokban, 48 év után találkoztak újra, először.

Tóth B. Zsuzsa

Az osztálytalálkozó ötlete Tóthné Mártitól származott, aki a régi iskolai emlékkönyv lapozgatása közben gondolt egyet és elkezdte felkutatni egykori évfolyamtársait. Közel fél éven át keresgélt és szervezett, időközben persze már segítséggel, hogy a nagyjából ötven diák közül a lehető legtöbbet megtalálja. Néhány kivétellel sikerült is, de akadt, akinek nem tudott a nyomára bukkanni, mások pedig már nem lehetnek velük többé. A tanárok közül pedig csak néhányan élnek.

Az egykori tapolcai általános iskolások 48 év után találkoztak újra
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Most közel harmincan gyűlten össze a tóparton, hogy közel öt évtized után felelevenítsék az emlékeket. Sokan percekig kutattak emlékeikben, mire felismerték a régi iskolatársakat, mások a neveken törték a fejüket, miután egy-egy arc ismerős volt. Nagy derültséget keltett ráismerni a régi osztálytársra, évfolyamtársra, hiszen Márti mindkét osztály tanulóit meghívta a találkozóra. Már csak azért is, mert akkoriban az összevonások kapcsán sokan három iskolában végezték el a nyolc osztályt. Akadtak, akik csak az utolsó két évre csatlakoztak a többiekhez. Azonban akkor is összetartó, vidám csapatot alkottak, most pedig ennyi év után pillanatok alatt felvették újra a fonalat. A férfiak nevetve idézték a jogosan kapott pofonokat, a hölgyek a diákcsínyeket, beceneveket. A kora délutáni találkozóból késő éjszakáig tartó beszélgetés lett, a résztvevők örültek, hogy Márti és segítői nem vártak a szervezéssel a kerek, ötvenes évfordulóig. Viszont megfogadták, hogy két év múlva újra látják egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!