Tapolca

2017.05.19. 15:17

Nem lehet elég korán kezdeni

Tapolca – Immár tizedik alkalommal látogatta meg a Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekrészlegét a helyi Baba-Mama Klub. A gyermekkönyvtár vezetője, Vasáros Ferencné, a gyerekeknek csak Márti néni régi, ismert és új mesékkel, dalokkal és játékokkal várta a kicsiket.

Smidhoffer Eszter

A Baba-Mama Klub vezetője Lenner Lászlóné elmondta, hogy a legkisebbekkel nyolc hónapos kortól kezdenek jönni az anyukák, akik általában az óvodai beiratkozásig maradnak is. Így voltak olyan három éves gyerekek, akik a baba klubból egyből az óvodába mentek.

-           Ide a könyvtárba már tíz éve járunk, ami nagyon jó a gyerekeknek, hiszen ilyenkor már be is iratkozhatnak a könyvtárba, játszhatnak, ismerkedhetnek egymással. Hiszem, hogy soha nem lehet elég korán kezdeni az olvasást, a könyvek megszeretését, amihez itt megvan minden eszköz. A többi napon is, amikor találkozunk a tagokkal, arra törekszünk, hogy a kisgyerek tudjon szocializálódni, merjen játszani, önállósodni. Természetesen az anyukák mindig ott vannak a kicsikkel biztos pontként.

Mesehallgatás közben Fotó: Smidhoffer Eszter

A Klub 2003-ban alakult, már tizennégy éve működik töretlenül, a foglalkozásokhoz pedig a Tamási Áron Művelődési Központ biztosítja a helyszínt, ahol minden csütörtökön ősztől tavaszig találkoznak a babák és mamájuk. Ezen alkalmakkor különböző foglalkozásokkal, programokkal ismerkednek meg a lurkók, van olyan, hogy előadó is megy hozzájuk. Gyógyszerlátogatók ajánlanak hasznos gyógyszereket, krémeket, fürdetőket az anyukáknak, de a gyermekjóléti szolgálat is meglátogatta már a közösséget.

A Pedagógiai Szakszolgálat is ellátogat a klubba, a gyerekbalesetről egy mentőszolgálati kolléganő jön előadást tartani, az anyatejes napon pedig ringató foglalkozást tartanak a jelentkező előadók. Kitekintenek a kicsik természetre, megismerkednek több gyógynövénnyel is. Megünneplik az ünnepnapokat is, külön figyelnek a hagyományokra.  Emellett időközönként egy jógaoktató is ellátogat a klubba, de volt már jelnyelv-oktató is a gyerekeknél. A kiemelt napok közül az anyatejes nap az, ami már a kezdetektől fogva része a csoport életének. Május végén van az utolsó találkozó, amikor a nyárra búcsút vesznek egymástól a közösség tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!