Tapolca

2014.11.28. 08:44

Nem emelik a bérleti díjakat Tapolcán

Tapolca - Az önkormányzat képviselő-testülete pénteki ülésén egyhangú döntés született arról, hogy nem változnak a lakások és üzletek bérleti díjai a jövő évben.

Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármester a napirendi pontok tárgyalása előtt elmondta, hogy a helyi mentősöket jutalomban részesítik az utóbbi időszakban végzett munkájukért, beleértve az életmentést és egy rendkívüli helyzetben levezetett szülést.

Rig Lajos alpolgármester beszámolt arról, hogy további egyeztetések folynak az ügyben, hogy egy CT-készüléket helyezzen el egy orosz vállalkozó a városban. Leszögezte, hogy lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a tapolcai és környékbeli lakosok ellátása biztosított legyen, ne kelljen hónapokig várólistán lenniük.

Tapolcán nem változnak a lakások és üzletek bérleti díjai jövőre. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az adók módosítása tárgyalása kapcsán a turisztikai adót a törvényi keretnek megfelelően éjszakánként és személyenként 500 forintban határozták meg. Dobó Zoltán elmondta, hogy megvizsgálták a város legnagyobb szállásadójának szobaárait. A korábbi mértékhez képest 50 forintos emelés a szálloda vendégeinek nem jelent különösebben magas költséget, de két év alatt mintegy tízmilliós többletet biztosít a városnak. A lakások és üzletek bérleti díjával kapcsolatban az a döntés született, hogy az eddig érvényes árakkal lépnek tovább, nem lesznek magasabbak a bérleti díjak jövőre. A bérlők lehetőségei ugyanis nem indokolják az emelést.

Az ülésen elhangzott, hogy az egyik elektronikai termékeket gyártó cég fejlesztést tervez. Egy háromezer négyzetméteres vagy ennél is nagyobb csarnok létrehozására készülnek. A fejlesztés megvalósulását támogatja az önkormányzat. A polgármester elmondta továbbá az ülésen, hogy a korábbi Márton-napi bormustra és bál résztvevőinek nagylelkűsége folytán több mint egymillió forintos adományt kap a Batsányi utcai gyermekorvosi rendelő. Annak váróhelyiségét újítják fel az összegből, amelyet az ülésen elfogadtak a testületi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!