Tapolca

2014.07.24. 15:54

Navracsics Tibor mutatta be a Tapolcáról szóló könyvet

Tapolca - Navracsics Tibor külügyminiszter ajánlotta az olvasók figyelmébe a város közelmúltját, az elmúlt évtizedeket feldolgozó könyvet csütörtökön délután a Városi moziban.

Szijártó János

N.Horváth Erzsébet és Parapatics Tamás szerzők könyvbemutatóján Császár László polgármester köszöntője után fejtette ki aktuális gondolatait a miniszter, aki tíz éves koráig Tapolcán élt.

- Itt tanultam meg élni családban, városban, és minden későbbi viszonyítási alapom is ide vezet vissza. Amikor Budapesten iskolatáskás diákokat látok, eszembe jut, mennyivel boldogabb voltam én is iskolásként. Egy helytörténettel foglalkozó könyvben legelőször mindenki azt keresi, hogy benne van-e. Ezzel én is így voltam, és örömmel fedeztem fel magamat a kötetben, illetve családom egy részét is. Persze azok is ugyanolyan izgalommal forgatták, illetve forgatják majd, akik nem szerepeknek benne, de valamilyen módon ehhez a közösséghez tartoznak - fogalmazott Navracsics Tibor.

Navracsics Tibor (balra) az egykori tapolcai gyerek szemével nézte a könyvet. Mögötte Parapatics Tamás, N. Horváth Erzsébet és Kovács Melinda (Fotó: Szijártó János)

Az önkormányzat támogatásával készült, a sok érdekes helytörténeti információ, adat mellett jelentős képi anyagot is tartalmazó könyvet a szerzőpáros és a kiadó, Kölcsey Norbert mutatták be. A rendezvény oldott hangulatához a Tamási Áron Amatőr Színjátszó Kör és a Tapolcai Musical Színpad tagjai járultak hozzá a szép számú közönség örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!