Tapolca

2015.03.01. 12:50

Megújult az iskola

Tapolca - Az idén 130 éves Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola a város legrégebbi intézménye. A közel másfél százados épület az idei tanévben kívül és belül is megújult.

Karl Ákos

Rohály János igazgatótól megtudtuk, pályázati támogatás segítette a százmilliós összegű beruházást, elkészült az iskola komplex energetikai korszerűsítése. A hőszigetelés, a nyílászárók és a fűtési rendszer cseréje mellett napkollektort és nap-elemeket szereltek a tetőre. Így az iskola épülete a korszerű energetikai feltételeknek is megfelel, környezetbarát és családias légkörben taníthatnak.

A tapolcai Nagybodogasszony iskola kívül és belül is megújult
Fotó: Tóth B. Zsuzsanna

Az egykori tapolcai vár helyén, a katolikus iskola udvarán decemberben mászóvár épült. A játszópark fejlesztéseként négy kültéri fitneszgépet helyeztek el. Azokat jól kihasználhatják majd a diákok és a tanárok az óraközi szünetekben és délutánonként. Az udvarra és az épület folyosóira öntöttvas padokat raktak. A tanév második felére új iskolacsengő-rendszert szereltek fel, így már a Karib-tenger kalózai című film zenéjére, vidám hangulatban indulnak a tanítási órák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!