Tapolca

2014.10.31. 10:41

Látogatóközpont a Tavasbarlangnál

Tapolca - A látogatóközpont tervezett januári átadása előtt is látogatható a Tavasbarlang, a közel 300 milliós beruházás azonban csak néhány hónap múlva készül el teljesen.

Tóth B. Zsuzsa

Erről Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója tartott sajtótájékoztatót pénteken délelőtt. Mint elhangzott, a Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja látogatóközpont uniós támogatással készül, hogy a kor elvárásai szerint mutathassák be a park természeti értékeit.

A Tavasbarlang látogatható addig is, amíg a látogatóközpontot a jövő év elején átadják. A képen Rig Lajos alpolgármester csónakázik (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Az igazgatóság célja egy olyan látogatóközpont kialakítása, amely a nemzetközi szinten is egyedülálló Tavasbarlangra épül. A látogatóközpont egyben a 2012. szeptemberében az UNESCO által támogatott Globális Geoparkok Hálózata tagságát is elnyert, az igazgatóság által irányított Bakony-Balaton Geopark Nyugati Kapuja szerepét is betölti majd. A központban a Csodálatos karszt című kiállítás feltárja a kevésbé ismert víz alatti világ misztikumát, amely egyben a nemzeti parkok küldetése is. Fontos, hogy az iskolarendszeren kívül is nagy hangsúlyt kapjon a földtudomány, azon belül a barlangok világa - mondta az igazgató. Hozzátette, hogy a központban interaktív kiállítást, valamint 3D-s mozit is építenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!