Tapolca

2014.10.21. 17:59

Kórház, strand, közrend

Tapolca – A kommunikáció, a képviselő-testület és a lakosság közti élő kapcsolat fontosságát emelte ki programbeszédében a város új, jobbikos polgármestere.

Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán a kedd esti alakuló ülésen megköszönte a lakosság bizalmát.

- Számomra ahogy eddig, úgy a következő öt évben a tapolcaiak véleménye lesz a mérték, hiszen a közakarattal szemben nem lehet döntést hozni. Öt nehéz esztendő következik, de minden nap azért dolgozunk majd önökkel együtt, hogy bebizonyítsuk, jól döntöttek – mondta Dobó Zoltán. Leszögezte, hogy szükség van a kórházban sebészetre, belgyógyászatra, új mentőállomásra, valamint egész évben nyitva tartó strandra. Kiemelten fontosnak nevezte a pályázati rendszer kiaknázását, valamint a közrendet. Mint mondta, a cél, hogy legyen jövője a városnak, és ne csökkenjen Tapolca lélekszáma. Ennek érdekében a vélt és valós sérelmeket, a párthovatartozást félre kell tenniük mindannyiuknak.

Dobó Zoltán Tapolca új polgármester eskütétel közben (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Az ülésen alpolgármesternek Rig Lajost választotta meg a képviselő testület, amelynek további tagja Lévai József, Buzás Gyula, Kozma Henrik Alajos, Vajda Attila, Császár László, Sólyom Károly, Marton József, Koppányi Ferenc és Bakos György.

A polgármester illetménye 523 ezer forint, valamint 78 ezer forint költségtérítés illeti meg. A képviselő-testület a korábbi három bizottsággal szemben egy teljesen új bizottságnak is zöld utat adott, mostantól gazdaságfejlesztési és turisztikai bizottság is működik a humán, a gazdasági és az ügyrendi bizottság mellett.

A képviselő-testület elfogadta a napirendi pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!