Tapolca

2017.05.23. 15:39

Kiállítással hangolódnak a Hősök napjára Tapolcán

Vincze Ferenc repülős festményeiből és grafikáiból nyílt kiállítás a tapolcai művelődési központban, ezzel kezdetét vette a hévégén kiteljesedő Tapolcai Hősök Napja, Honvédelmi és Rendvédelmi Nap programsorozata.

Balogh Ákos

A Kecskeméten élő, de nyirádi születésű alkotó hosszú évek óta készít repülős témájú képeket, de most először hozta el alkotásait Tapolcára, Horváth Gábor a Tapolcai Honvéd Kulturális Egyesület elnökének meghívására. A repülős festmények mellett Hangodi László történész 1937-1956 közötti helyi katonai repülést bemutató kiállítása is megtekinthető a Tamási Áron Művelődési Központban.

 

A kiállításokat persze nem véletlenül mutatták most be. Bár önmagukban is kellemes időtöltést biztosítanak az érdeklődőknek, de egyben előfutárai a hétvégén megrendezésre kerülő Tapolcai Hősök Napja, Honvédelmi és Rendvédelmi Nap programsorozatnak.

Szerdán 17 órától a Wass Albert Könyvtár és Múzeumban Hangodi László előadását hallhatják a történelem kedvelői, a nyolcvan éve kezdődött tapolcai katonai repülésről, szombaton és vasárnap, reggel 9 órától pedig hagyományőrző katonai bemutatókkal, járművekkel, előadásokkal, military és kézműves börzével várják a fiatalokat és idősebbeket egyaránt, a művelődési központ körül. Persze nem csak a militária iránt érdeklődők találhatnak érdekességet számukra Tapolcán, rendőrségi üldözés, közelharc bemutató és a Katasztrófavédelem dinamikus bemutatója is megtekinthető lesz a hétvége során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!