Tapolca

2014.07.12. 09:40

Ismét mesterkurzus Tapolcán - Fontos a tehetségek segítése, felkarolása

Dr. Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész, zeneakadémiai tanár immár huszonharmadik alkalommal tart mesterkurzust a városban, a Járdányi Pál Zeneiskola vendégeként.

Szijártó János

A program az elmúlt vasárnapon kezdődött Dr. Baranyay László felejthetetlen zongoraestjével és kedden este fejeződik be a zeneiskola hangversenytermében.

A zongoraművész a tanítás mellett rendszeresen tart mesterkurzusokat itthon és számos európai országban. Tapolcára régi, visszatérő vendégként érkezett, immár huszonharmadik alkalommal.

Dr. Baranyay László zongoraművész közreműködésével a hallgatók nívós hangversenyét tekinthették meg az érdeklődők a Járdányi Pál Zeneiskola hangversenytermében pénteken(Fotó: Szijártó János)

A mostani kurzus is természetesen nyitott, főként szakközépiskolai és főiskolai hallgatók jelentkeztek, de passzív hallgatók jelentkezésére is mindig adott a lehetőség. Mesterkurzus résztvevői között külföldi diákok is vannak. Baranyay László elkötelezett a tehetséggondozás, a tehetségek nevelés terén. Mesterkurzusai ezt nyilvánvalóan bizonyítják. A neves zongoraművész mesterkurzusának nyitókoncertjén Beethoven: Esz-dúr szonátája csendült fel, majd Schumann és Dohnányi Ernő művek szólaltak meg. A hangversenyen a híres „tanítvány”, Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész lenyűgözte a közönséget.

A mesterkurzus pénteki és vasárnapi programján a hallgatók hangversenyét tekinthették meg az érdeklődők a zeneiskola hangversenytermében Baranyay László közreműködése mellett. A záróhangverseny holnap este nyolc órakor kezdődik a szokásos helyszínen. Aki hallotta, látta a kurzus bármely mozzanatát, egyértelműen magas szintű technikai tudással, a zeneirodalom nagy műveinek hiteles és magas szintű művészi értékkel bíró tolmácsolásával találkozhatott úgy a hallgatók, mint a mester részéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!