Tapolca

2013.02.25. 10:14

Ifjú tapolcai vívók sikere

Ismét jól teljesítettek a tapolcai vívók. Felker Adrienn junior, Siffer Klaudia és Siklósi Gergely kadet korosztályban vívta ki az EB-VB indulás jogát.

Szijártó János

Hosszú, izgalmas, fáradtságot nem kímélő versenyévad után februárban befejeződtek az utánpótlás Európa- és Világbajnokságra válogató versenyek, tudtuk meg Szalay Gyöngyi edzőtől, akinek három tanítványa is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, válogatott versenyzővé vált.

Kadet korosztályban Siklósi Gergely a januárban rendezett pozsonyi körverseny ezüstérmével megalapozta, majd a kadet országos bajnokságon szerzett bronzérmével, és a juniorok között vívott ezüsttel bebiztosította  magának a ranglista második helyét, EB-VB-n való indulást, illetve a kadet válogatottságot. A Héraklész Junior világkupán  inkább már a jövőre vonatkozó rutinszerzés volt a cél, de a százhetvennégy indulót számláló színvonalas megmérettetésen is csak a későbbi győztes orosz Bida tudta megállítani a 16-közé jutásért, így a huszonkettedik  helyen zárta a versenyt.

A lányoknál Siffer Klaudiát a kadet Országos bajnokságon  kicsit elbizonytalanította a teher, hogy jól kell szerepelni a ranglistahely megőrzéséért, így a nyolcad-döntőben kikapott, és a tiztenkkedik helyen végzett, ami elég volt az EB-VB-n való részvételhez. Felker Adrienn az ausztriai junior világkupán a huszonnyegyik  helyen végzett, majd a junior OB-n a nyolcas döntőbe jutott, ahol sorsdöntő asszót vívott a pontokért. Végül az ötödik   helyen zárt, de Adrienn így is megőrizte ranglista helyezését, és az  EB-VB-na való  indulás jogát. A február  huszonhatodikán kezdődő Európa Bajnokságot hazai páston, Budapesten vívhatják a fiatalok. A hazai érdeklődők így személyesen, illetve az interneten online os  nyomon követhetik az eseményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!