Tapolca

2015.03.26. 13:09

Tapolcai választás - Fejlődési pályán az LMP jelöltjével

Tapolca - Az időközi választás jelöltjei közül Saallee Barbara, az LMP indulója mutatkozik be.

Napló-információ

Sallee Barbara vagyok, humánökológus, oktató-tanácsadó. Zalaegerszegen születtem orvos családba. Gyermekként Svájcba kerültem, ott tanultam, dolgoztam. Mielőtt a 2000-es években férjemmel ide költöztünk, Appenzell kisváros gimnáziumának földrajz tagozatát vezettem. Négy évig Hegymagas független polgármestere voltam. A Szent György-hegyen élek, gazdálkodom. Közösségépítő civilként ismerem a mindennapok gondjait, hogy kevés a munkahely, és alig lehet kijönni a fizetésekből. A Lehet Más a Politika támogatásával azokat szeretném képviselni, akik tisztességes munkával akarnak boldogulni. Vissza kell fordítanunk az elszegényedést, az elvándorlást. A gazdaságnak kell az embereket szolgálnia és nem fordítva, ez pedig csak tisztességes politikával érhető el. Kihasználva páratlan adottságainkat, magasabb fizetést, több valódi munkahelyet teremthetünk az itt élőknek. Így a fiataloknak is esélyt kínálunk.

Sallee Barbara jelölt
Fotó: Archív

Nem csak az idegenforgalomra gondolok. A természetközeli, kisbirtokos mezőgazdaság, a helyi élelmiszer- és kézművesipar mind parlagon hagyott lehetőségek. A zöld munkahelyteremtés része az LMP épületszigetelési programja is. Minden család megspórolhatná fűtésszámlájának harmadát-felét, sok száz embernek adna munkát a megyében. Célzott, befektetéseket ösztönző intézkedésekkel a környezetet nem terhelő cégeket lehetne ide csábítani. Így az egész térség fenntartható fejlődési pályára áll. Jobb buszos és vasúti közlekedésre, a mindennapokat megkönnyítő közszolgáltatásokra van szükség. Szociális védőhálóra, a korrupció kigyomlálására. Pártkatonák háborúja helyett valódi képviseletre, az emberek szolgálatára. Minden itt élőnek joga van tisztességes munkával helyben boldogulni. Minden rám, az LMP-re adott szavazat ezt üzeni április 12-én.

Szerkesztőségünk nem vállal felelősséget a beküldött bemutatkozások tartalmáért, azokat változtatás nélkül közli.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!