Tapolca

2014.09.19. 14:50

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Dobó Zoltán

Tapolcán hárman pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk mai számában Dobó Zoltánt, a Jobbik jelöltjét mutatjuk be.

Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán szerint Tapolcát ki kell mozdítani tetszhalotti állapotából. Vonzóvá kell tenni a várost a gyermeket vállaló családok és új munkahelyeket teremtő vállalkozások számára. Tapolca vonzerejét egészségügyi, turisztikai, közbiztonsági fejlesztésekkel, stranddal kell fokozni. Újra kell gondolni az önkormányzati tulajdonú üzletek hasznosítását, hogy ezek valóban a város boldogulását szolgálják.

Dobó Zoltán: Ki kell mozdítani tetszhalotti állapotából a várost

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tapolcai polgármester jelöltje azonosulva a tapolcai emberekkel továbbra is kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a város visszakapja azt, amit munkával és anyagi hozzájárulással egyszer már megteremtett. Véleménye szerint elengedhetetlen, hogy újra legyen aktív sebészeti és aktív belgyógyászati osztály a kórházban. A gyermekgyógyászati szakellátást erősítése érdekében segítené a szabad gyermekorvosi praxis betöltését. Megvalósítaná az évek óta húzódó strandberuházást és szorgalmazná a létesítmény téliesítését. Leszögezi, hogy Tapolca éltben maradásának fontos eszköze egy télen-nyáron működő színvonalas fürdő, amely egész évben szolgálná a városlakókat és vonzaná a fizetőképes turistákat. Számtalan munkahelyet, így megélhetést generálna. A helyi köz- és vagyonbiztonság megteremtése érdekében új életet kell lehelni a polgárőrségbe, fokozni kell a rendőrség szakembereivel az együttműködést, mindezt a képviselő testület tagjainak példaértékű szerepvállalásával. Így visszaszorítható a városban már jelen lévő utcai kábítószer értékesítés is. A közlekedés biztonságának javításáért közlekedési szakemberek bevonásával felül kell vizsgálni a kerékpár sávok működtetését. A belvárosi kapualjak és udvarok kivilágítatlanságát meg kell szüntetni közbiztonsági és baleset megelőzési szempontok figyelembe vételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!