Tapolca

2014.12.20. 20:10

Autót kaptak a taliándörögdi polgárőrök

Taliándörögd - A polgárőrök munkájukhoz terepjárót kaptak a Vidékfejlesztési Minisztériumtól.

Tóth B. Zsuzsa

A Skoda Yeti nagy mértékben megkönnyíti munkájukat a terepen. Lázárné Palásti Etelka könyvtárostól megtudtuk, hogy a Polgárőr Egyesület 2007-ben alakult, 18 polgárőr kezdte a járőrözést saját gépkocsival, valamint négyen lóháton. A nyári idegenforgalmi szezonban, de legfőképpen a Művészetek Völgye rendezvényeinek idején megnövekednek a polgárőrök feladatai. Az átvételi ünnepségen Nyögéri Lajos elnök értékelte az elmúlt esztendőt, köszönetet mondott társainak és Molnár Tibor főtörzszászlósnak, Sztrik Emil főtörzsőrmesternek, akik körzeti megbízottként segítik a munkát.


A taliándörögdi polgárőrök új gépkocsit kaptak munkájukhoz
Fotó: polgárőrség

Kovács Imre, a Veszprém Megyei Polgárőrség elnöke, Dülk József és Dézsi János alelnökök kiemelték, hogy az eredményes munka hatékonyabb lehet az új autóval. A Tapolcai Rendőrkapitányságtól Horváth József százados videokamerát ajándékozott. Új tagot is köszöntöttek, a lovas polgárőrség létszámát gyarapítja Barka Lea. Az ünnepség résztvevői gratuláltak Nyögéri Lajosnak a Szent László Emlékplaketthez, amelyet az elsők között kapott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!