Tapolca

2016.12.31. 19:35

Megújuló belváros

Tapolca – A jövő év tervei között szerepel a Fő utcai homlokzatok felújításának folytatása, és egy városüzemeltetési feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú cég létrehozása.

Tóth B. Zsuzsa

Az idei évben Tapolca több mint négy milliárd 800 millió forint  értékben nyújtott be pályázatokat, amelyek elbírálása a jövő  év  tavaszára várható. Ezek között van a például a gyógyhely fejlesztéssel, a Tapolcát a Balatonnal összekötő kerékpárúttal, a laktanyai területek rehabilitációjával, infrastrukturális fejlesztésével kapcsolatos projektek terve.

A tapolcai belváros épületeinek homlokzatai sorra megújulnak, a folyamat jövőre folytatódik

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A jövő évben várhatóan   folytatódik a  városközpont épületei        homlokzatainak  felújítása és egy városüzemeltetési feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú cég létrehozása szintén aktuális. Nagyot lépett előre a város a közigazgatási területéhez tartozó hegyi utakkal kapcsolatban,   egy, az önkormányzat szakemberei által kidolgozott technikával, a korábbiakhoz képest jelentős költségmegtakarítással újítottak fel  hegyi utat a Szent György-hegyen. Ezt  folytatják    tavasszal a Csobáncon és a Véndek-hegyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!