Tapolca

2015.06.07. 06:56

A lesencei diákok látványos flashmobbal lepték meg közönségüket

Tapolca - A Lesence Völgye Általános Iskola diákjai látványos flashmobbal hívták fel magukra a figyelmet a városközpontban.

Tóth B. Zsuzsa

Az iskola hetedikes diákjai szervezték a flashmobot, hogy felhívják a figyelmet az iskolai erőszak különböző formáira és megelőzésének fontosságára. A diákok remek koreográfiát tanultak be erre az alkalomra.

Az iskolások flashmobja megállásra késztette a járókelőket
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A STOP ISKOLAI ERŐSZAK! zárórendezvényére az egyenpólókat maguk a gyerekek festették saját kezűleg. Aznap a rendőrségen gokartoztak és mindenki kipróbálta gyalog és járművel is a részeg szemüveget. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Partnerség és hálózatosodás moduljának célja, hogy iskoláiban kiépüljön a nevelést-oktatást támogató partnerségi hálózat. Az együttműködési kapcsolatrendszerek fejlesztése érdekében arra ösztönzik a pedagógusokat, hogy a diákok, a szülők és más partnerek bevonásával közösségi programokat szervezzenek.

A szülőkkel való szövetség jelentőségét az is adja, hogy a közösségi terek hiánya az iskolába szorítja be a társadalom szinte összes problémáját és feladatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!