Tapolca

2015.04.08. 17:28

Tapolcai választás - Czigler László független jelölt a környezetvédelemért állna ki

Budapest - Czigler László a vasárnapi tapolcai időközi országgyűlési választáson függetlenként induló képviselőjelölt kutatóbiológusként a környezetvédelemért állna ki. Egyebek mellett ezt emelte ki szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében a független jelölt.

Czigler László foglalkozna a több száz évig működő ártéri, úgynevezett fokgazdálkodás korszerű visszaállításával, megszüntetve végre az évente sokmilliárdos károkat okozó ár- és belvizeket, az aszályt és a szikesedést - írta.

A független jelölt azt szeretné, ha a térségben "csúcstechnológiás" környezetvédelmi ipar lenne, mert ezzel a megyében 8-10 ezer új munkahelyet jöhetne létre. Emellett a turizmus fejlődése érdekében felújítaná és bővítené a térség közlekedési infrastruktúráját, támogatná a táji adottságokhoz illeszkedő, azt kihasználó mezőgazdaságot és a hozzá kapcsolódó feldolgozóipart - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a tapolcai kórház visszaállításán túl Sümegen is szükség van alapszintű kórházi ellátásra.

Támogatja, hogy negyven év munkaviszony után mindenki nyugdíjba mehessen, a vasárnapi pótlék a három műszakban dolgozóknak is járjon, és sürgeti egy szociális lakásprogram megvalósítását.

Czigler László úgy fogalmazott, hogy őt nem köti a pártfegyelem, függetlenként önállóan kezdeményezhet és állhat bármely jó ügy mellé.
Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt. A vasárnapi választásra 22 jelöltet vettek nyilvántartásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!