Tapolca

2014.04.04. 13:55

A lokálpatrióta legújabb kötete

Tapolca - A napokban mutatták be Reindl Erzsébet Ismerőim és ismerőseim című könyvét a Wass Albert Könyvtárban.

Szijártó János

A könyvtárban Hangodi László történész, muzeológus köszöntötte a szép számmal megjelent érdeklődőket, majd Császár László méltatta a közismert nyugdíjas tanítónőt, helytörténészt, aki egyebek között Tapolca Városért és Pro Comitatu kitüntetésben is részesült korábban, de kiérdemelte a Honismereti Emlékérmet is. A polgármester elmondta, a könyv megjelenésében a város vezetése örömmel segítette a szerzőt.

Hangodi László, Reindl Erzsébet és Császár László (Fotó: Szijártó János)



Bándi László
, a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület elnöke Reindl Erzsébet életútjáról szólt, hangsúlyozva a honismereti táborok szervezésének jelentőségét, a felbecsülhetetlen értéket képező helytörténeti tevékenységet, és az évtizedek alatt összegyűlt hatalmas fotóarchívumot. Magáról a kötetről, tartalmáról, üzenetéről Tölgyesi József főiskolai docens, a kötet szerkesztője beszélt a közönségnek. Mint elhangzott, a könyv első felében írósokkal, tanulmányokkal találkozhat főként az olvasó, a második részben pedig tapolcai életrajzok, könyvtári aprónyomtatványok láthatók.

A kötet előszavában Császár László azt írja, Tapolca szerencsés város, mert története során mindig voltak olyanok, akik akár itt szültettek, vagy akár munkájuk, családi kapcsolataik révén kerültek ide, olyan lokálpatriótákká váltak, hogy jelet hagytak maguk után. S jelet hagyott Reindl Erzsébet is. Sokan tudjuk, mennyi mindent köszönhet neki a város... A könyvbemutatón Hangodi László beszélgetett a mű szerzőjével a kötetről, jelenről és jövőről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!