Tapolca

2013.03.10. 13:13

Kilencven esztendős nénit köszöntöttek

A napokban köszöntötte a helyi önkormányzat Göllei Ferencnét Hegymagason szerettei körében, kilencvenedik születésnapja alkalmából.

Szijártó János

A jó egészségnek örvendő Margit néni kedves szavakkal, régi emlékeket idézve, fényképeket, régi jeles és kitűnő  eredményekkel elért bizonyítványokat is mutatott ünnepségen.  Természetesen finom torta is párosult a köszöntéshez lánya, Zsuzsa jóvoltából.A rendezvényen részt vett Hegymagas polgármestere, Sallee Barbara,  a helyi önkormányzat könyvtárosa,  Bagi Tímae Nikoletta,  valamint   szociális kapcsolattartója,  Somogyiné Ihász Katalin is. Utóbbi rendszeresen látogatja az időseket, így napi szinten Margit nénit is.

 

 

Mint megtudtuk,  ezt a szolgáltatást a településen immár második éve nyújtják az idősebbeknek. A Magyar Állam által a szép korúaknak eljuttatott emléklapot Sallee Barbara polgármester asszony  adta át Margit néninek és egyúttal tolmácsolta  Orbán Viktor miniszterelnök  gratulációját, jókívánságait. - Községünk, hazánk díszei a szép korúak, főleg, ha annyi jóindulattal vannak a közösség iránt, mint Margit néni. Hálával tartozunk az idősebbeknek,  így Magit néneinek is, ugyanakkor annak is   örülök, hogy a fiatalok tartják velük a napi kapcsolatot  -  hangsúlyozta  a  polgármester asszony, aki az ünnepeltnek és egész családjának  Isten áldását kívánta.

Amint az kiderült, Göllei Ferencné  még ma is  számos tennivalót  maga végez a házban és a ház körül.  Lehetőségeihez mérten részt vesz a falu életében és eljár  a  helyi szentmisékre is. Élénk észjárással, sok jóindulattal osztozik a szépkorúak és a fiatalok sorsában, jó tanáccsal is szívesen ellátja  őket. Margit néni, aki gyermekként  nagyon jó tanuló volt, későbbi  életében pedig szorgalmával érdemelte ki a megbecsülést, egy kedves bölcsességet is megosztott a születésnapon megjelent vendégekkel.  "Aki aminek nem mestere, annak megölője."  A velős megjegyzésről mindenki úgy vélekedett, hogy az nagyon aktuális  a mai időkben, és  jó lenne, ha néhányan megszívlelnék azt.







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!