Szigliget

2014.10.23. 12:51

Süllőfesztivál hagyományokkal

Szigliget – Az idén már négy napos süllőfesztivál csütörtökön a hagyományőrzés jegyében telt.

Tóth B. Zsuzsa

A Szigligeti Turisztikai Egyesület az ünnepnaphoz kapcsolódóan szervezte a csütörtöki programokat, amelyeket a Kamonkő túra indított délelőtt. A hideg, nyirkos idő ellenére sokan voltak kíváncsiak az immár kilencedik fesztivál eseményeire, a faluban már hónapokkal ezelőtt sem lehetett szállást foglalni erre a hétvégére. A Gyepű Farkasai honfoglalás-kori életmód bemutatóját a jurtában tartották, azt a délutáni, különböző harcművészeteket bemutató élő történelem órák követték. A kaposvári Fekete Sereg Lovagrend páncélos haditorna bemutatót tartott, látványos volt a Hunting Íjászbaráti Kör angol hosszú íj bemutatója, majd palonai vitéz bemutató következett a Szigligeti Hagyományőrzőktől kelevézzel, elöltöltős puskával és szablyával. Aztán mindenki kipróbálhatta a középkori fegyvereket, íjat, kardot, buzogányt, csatacsillagot. Végül Kovács Nóri koncertje zárta a napot.

Hegedüs Róbert és a kis Horváth Huba a haditornára gyakorol a süllőfesztiválon (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Pénteken Szentes város napján újra Kamonkő túra indul, a fesztivált 13 órakor nyitják meg hivatalosan, hal áldással, a Szigligeti Gyöngyvirágok néptánccsoport, a Pengető citerazenekar fellépésével. Bemutatkozik a Jövőnkért néptáncegyüttes: „Indulj el egy úton...” című műsorával, a Zenével a rákos gyermekekért Alapítványtól Seres Antal és tanítványai könnyűzenei műsort adnak, majd fellép a Creative Sound System, Fülöp Ádám pedig a jazz kedvelőket szórakoztatja. Szombaton újra lesz Kamonkő túra a strand bejáratától, majd délben jó ebédhez szól a nóta az Esterházy Fesztivál zenekarral, aztán Rosta Géza gyermekműsora várja a kicsiket, fellép a Kalimutu Jazz Band, cigány táncokkal érkezik a Kinizsi Táncegyüttes. A zongora és én címmel 17 órától Nyári Károly és lányai, Nyári Aliz és Edit koncertje vár mindenkit. Vasárnap déltől jó ebédhez szól a nóta újra az Esterházy Fesztivál zenekarral, fellép a Főnix Együttes, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és 15 órakor a program zárásaként Fonográf Emlékzenekar ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!