A szerkesztő ajánlja

2014.04.21. 12:45

Szalagfüggöny a kifutón

Végre egy valóságshow, amelynek komolykodó naivitásában kedvünket leljük: VIASAT3, Megruházlak!, csütörtök késő délután.

Kellei György

Három hölgy, a szigetszentmiklósi Márta (ő éppen negyven felett) és a két budapesti, Eny és Anna (ők húszas éveik közepén járnak) felkeresnek egy-egy gardróbtulajdonost, hogy rendelkezésre álló pénzükért anyagot vásároljanak, aztán ruhát varrjanak nekik. A kiegészítőket fix összegből kell megoldani. A gardróbosok közül ketten szép hölgyek, a harmadik fiatal férfi, aki fülbevalóival, napszemüvegével és papagáj színűvé tetovált, mély növésű testével erdei manóra hasonlít. Eny nyakában meg olyan csicsás kereszt lóg, amelyet külvárosi bazárokban árusítanak. Megtörténik a beszerzés és következik az utazás (külön-külön persze) egy fekete, zárt kocsiban, amely kívülről hullaszállítónak látszik, de belül kényelmes bőrülései vannak.

A közös műhelyben csattognak az ollók, berregnek a villanyvarrógépek. A hölgyek két órát kapnak, hogy elkészüljenek a megálmodott ruhadarabbal. Közben a valóságshow-k minden töltelékelemével találkozunk: feliratozzák a műsor fázisait, közelképben meghallgathatjuk a versenyzők és a gardróbtulajdonosok konyhaszintű monológjait a ruházkodásról, illetve az elképzelésükről. Márta tulaja kedvesen dühös, mert fittyet hánynak a tanácsaira. A műsor házigazdái Horváth Éva és a divattervező Makány Márta, akit inkább egy balatoni kifőzdében vagy büfében tudnék elképzelni. Amúgy osztja az észt színekről, hagyománytiszteletről, szedett-vedettségről és befejezetlenségről. Szerencsére lejár a kiszabott idő, jönnek az utolsó simítások. Startra készen a sminkes és a fodrász. Egy ugrás és ott vagyunk a kifutón, ahol a gardróbosok ideiglenes manökenként szerepelnek.

Az értékelésbe beszáll Veszprém megye üdvöskéje, Vastag Csaba énekes is. (Nem értem, hogy intelligens létére miért indul el a bulvárpojácaság felé vezető, süllyesztő úton, de ez az ő dolga.) Nevetőizmaim mindenesetre készenlétben. Eny fiúja nem több, mint egy mutogatnivaló, cirkuszi majom, Anna meg olyan szalagfüggönyszerű göncöt adott modelljére, amit mintha itt-ott letépdesett volna egy ágaskodó macska. Ez a Megruházlak! A „szórakozás” garantált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!