A szerkesztő ajánlja

2014.11.24. 10:32

Jó reggelt, Veszprém megye!

Lassan itt a tél, falun már készülődnek az ilyenkor szokásos disznóvágásra. A gazda minden reggel legelteti szemét a jószágon, s számolja a napokat, mikor lesz vágásérett a coca.

Tremmer Tamás

Akinek volt része benne, soha nem feledi. Maradandó nyomot hagyott abban a nagyvárosi lányban is, aki a vidéki rokonokhoz volt hivatalos ilyen eseményre. Őt is megérintette a hangulat, a falusi közösség összefogása, ahogy a szomszédok egymást segítik az állat lefogásában, a hús feldolgozásban. Semmihez nem fogható a disznótoros elfogyasztását követő pálinkázásba, borozásba torkolló anekdotázás. Azt azonban a mai napig nem érti, miután a disznót leszúrták, s  kimúlt, miért kellett meghegeszteni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!