A szerkesztő ajánlja

2014.04.13. 08:20

Jegyzet - Kutyaszorítóban

Turistatársam került nem régiben kutyaszorítóba.

G. Takács Mária

Győrben élő fia a családjával együtt érkezett hozzá látogatóba. Másnap felkerekedtek, hogy Veszprémből Cuha-völgyi, vonatos kirándulásra induljanak, a nagyszülők, szülők, a másfél és három éves unokák – továbbá Tücsi. Aki az elmúlt hét év alatt igazi turistakutya lett, Feri minden útjára magával vitte. Tücsi fegyelmezetten utazik vonaton, buszon, nem csavarog el, nem csahol az erdőben. Ezúttal is türelmesen várakozott a vonatra a családdal együtt, miután gazdija neki is megváltotta a jegyet. A felszállás után a kalauz a rendeletre hivatkozva kérte a kutya oltási lapját.

Mivel a gazdája nem tudta, hogy ezt mindig magánál kell tartania, mint afféle kutya személyi igazolványt, nem hozta magával, erre a kalauz közölte velük, hogy le kell szállniuk. Hiába állította az egész család, hogy otthon bizony van ilyen dokumentum, hiába javasoltak a vasúti alkalmazottak a kutyát a többi utastól elkülönítő megoldást, a kalauz kérlelhetetlenül kötötte az ebet a karóhoz – persze jelképesen.

Kijelentette, hogy addig nem indul el a vonat, amíg a kutya le nem száll, már a rendőröket készült hívni... Így az egész család lemaradt a reggeli vonatról. Feri hazagyalogolt az oltási lapért, míg a többiek egy játszótéren elütve az időt várták meg a déli vonatot. Amire minden ellenőrzés nélkül szálltak fel, majd az esti vonaton is zavartalanul utaztak haza, miután – mint az elmúlt hét évben egyszer sem – a kutya sem volt kíváncsi Tücsi oltási lapjára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!