Sümeg

2014.12.20. 20:20

Védi a környezetet is az új technológia

Sümeg - Befejeződött a Polgármesteri Hivatal valamint a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ felújítása, a két intézmény fenntartása mostantól a korábbinál jóval kevesebbe kerül.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Végh László polgármester tájékoztatta a Naplót. Mint megtudtuk, a két intézmény felújítása együttes projektjének a kivitelezése az idei év augusztusában kezdődött. A mintegy 151 millió összköltségű fejlesztést unió támogatás segítette, elkészült a külső falak utólagos hőszigetelése, a lapostető hő- és vízszigetelése, a pincefödém mennyezeti hőszigetelése valamint a fűtési rendszer korszerűsítése. A megújuló energia felhasználás jegyében a világítás korszerűsítés mellett napelemes és napkollektoros rendszert építettek ki. A polgármester kiemelte a projekt településrendezési jelentőségét is, mind infrastrukturális, mind pedig környezetvédelmi szempontból.

Elkészült a sümegi hivatal és a művelődési központ felújítása
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- A projekt megvalósulása az első lépése a település egészét érintő alternatív energia felhasználást ösztönző tervek realizálásának. Ugyanis a projektnek köszönhetően a természetben rendelkezésre álló napenergia felhasználásával vált biztosítottá két közintézmény energia és melegvíz ellátása.

Azonban nem csak működési racionalizálás valósult meg, hanem a település utcaképéhez illeszkedő új homlokzati arculatok ugyancsak elkészültek mondta Végh László.

Az intézmények alternatív energiát használnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!