Sümeg

2015.03.24. 12:30

Tóbiás József: Fizessék ki a károsultakat

Sümeg - Követeljük, hogy a jegybank elnöke álljon a nyilvánosság elé, a Magyar Nemzeti Bank fizesse ki a károsultakat. Erről beszélt a kihelyezett frakcióülést követően Tóbiás József az MSZP elnök-frakcióvezetője kedden.

Tóth B. Zsuzsa

Tóbiás elmondta, hogy az ülésen aktuális témákról, a választás tétjéről, a térség gondjairól volt szó.

- Pad Ferenc győzelme a Fidesz bukását hozza. A Fidesz és a Jobbik koalíciója ez a választás. Az egyetlen ellenzéki párt vagyunk, amely képes és alkalmas a Fidesz megbuktatására. Hiszen 2010-ben a Jobbik már benyújtotta a javaslatot a vasárnapi zárva tartásról, ma a Fidesszel közösen formálja ezt a politikát. Tehát létrejött a Fidesz és a Jobbik koalíciója. Ki az, aki az elmúlt öt évben a kormány által társadalmi feszültségek szítását, a gazdasági bezárkózást, eredményezte? A Fidesz és a Jobbik. Április 12-én a választók megbuktatják a Fideszt, a Pad Ferencre leadott szavazatok is ezt támasztják alá – mondta Tóbiás.

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője és Pad Ferenc, az MSZP, a DK és a Szolidaritás közös jelöltje a sajtótájékoztatón
Fotó: Nagy Lajos

Vérlázítónak nevezte a Questor botrányt, hiszen emberek tízezrei a mai napig nem tudják, hogy hozzáférnek-e megtakarításaikhoz. Miközben a pilótajáték tetején állók úgy szállnak ki, hogy mindent megkapnak.

- A külügyminisztérium honnan tudta, hogy hogyan és mikor kell kivenni a pénzt? A jegybank elnöke álljon a nyilvánosság elé, a Magyar Nemzeti Bank fizesse a ki a károsultakat, ezt követeljük. Az államnak jót kell állnia, mert az emberek magyar pénzintézetbe tették a pénzüket bízva abban, hogy az nem megy el, az tőkeerős. A jegybank elnöke mondjon le, mert felelősség terheli – tette hozzá.

Pad Ferenc személyes tapasztalatairól szólt. Arról, hogy sokan nyugdíj előtti megtakarításukat bukták el, mások temetésre félretett pénzüket. Hangsúlyozta, hogy nem hagyhatja a kormány, hogy az emberek ne jussanak a pénzükhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!