Sümeg

2017.05.05. 17:28

Pályázatokkal jutnak előrébb Sümegen

Sümeg - A város fejlődését több pályázat eredményeként mintegy másfél milliárd forint segíti a közeljövőben.

Tóth B. Zsuzsa

Több mint 600 milliós összeget költhet Sümeg az iparterületek fejlesztésére. A projekttel a helyi vállalkozások telephelyproblémáját oldják meg egy kétszintes csarnoképület, inkubátorház és út, parkolók, további két, ipartelepítésre alkalmas ingatlan kialakításával. Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó pályázattal több mint 131 millió forinthoz jut a város.

A tervek szerint napelemes rendszerek kiépítésére költik az összeget a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsődében, a Ramassetter iskolában, a Kisfaludy gimnáziumban és a Napfény idősotthonban. A projekt keretében az idősotthon és általános iskola tornaterme külső szigetelése is elkészül, nyílászárókat cserélnek, árnyékolórendszereket építenek ki.

Több mint 78 millió forinthoz jut a város a csapadékvíz-infrastruktúra fejlesztésére. Így javul a település környezeti állapota, és a vízkárveszélyeztetettség csökken az Árpád utcában. A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítéséhez közel húszmilliós támogatást kapnak. A Zöld város projekt 435 millió forintot biztosít egy rekreációs városrész felépüléséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!