Sümeg

2017.08.20. 12:01

Kis lengyel és magyar tűzoltók találkoztak idén is

A tűzoltóság munkájával és a térség nevezetességeivel ismerkedett nyolc felső tagozatos sümegi diák a lengyel-magyar tűzoltótáborban.

Tisler Anna

A 19. alkalommal megrendezett tábornak egyik évben Sümeg, a másikban a lengyelországi testvértelepülés, Koscian ad otthont. A tűzoltóság részéről Császár Zoltán önkéntes és Illés Máté hivatásos tartott velük. Könnyid Erika kísérő tanártól megtudtuk, hogy a kiutazó csoport tagjai, Bőnyi Evelin, Dudás Barbara, Gáspár Gerda, Sebők Bianka, Varga Áron, Varga Tamás, Vári Virág, Vitai Réka sok új ismeretet szereztek a tűzoltók munkájáról.

A táborozók jövőre Sümegen találkoznak újra
Fotó: a szerző

Jártak a tűzoltó múzeumban, oktató filmen láthatták, mi a teendő, ha tüzet észlelnek. A tűzoltóságon a jelenleg használt eszközöket mutatták be. Élvezték, amikor a vízsugárral bójákat döntöttek, majd a tömlőt tekerték fel. A táborban volt idő vízi sportokra is, voltak a diákok múzeumban. A közös nyelv az angol és a német volt, a búcsúestre közösen tanultak be műsort a diákok, akik jövőre Sümegen találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!