Sümeg

2017.05.15. 15:56

Négynapos útfelavató gyalogos zarándoklatot szerveztek

A Mária Út Balaton-felvidéki szakaszának teljes kijelölése, felfestése a közelmúltban fejeződött be, melyen eztán bárki útra kelhet, egyénileg vagy csoportosan is.

Laskovics Márió

Gyalogos zarándoklatot szervezett a Mária Út Egyesület a Balaton-felvidéken, a sümegi Sarlós Boldogasszony Kegytemplomból a balatonalmádi Szent Imre-templomba május 10. és 14. között, többek között Tapolca, Szentbékkálla, Vászoly, és Tihany érintésével.

Indulás a sümegi Sarlós Boldogasszony Kegytemplomból

A zarándokcsapat a tapolcai járásban, balra elöl a zarándoklat vezetője, Szabó Tamás

- Az útfelavató zarándoklással új hagyományt kezdtünk ezen a gyönyörű tájon, ugyanis a közelmúltban készült el a Mária-út ezen szakaszának teljes kijelölése, felfestése, honlapunkon GPS-koordinátákkal, településenként javasolt szálláshelyekkel. Eztán bárki útra kelhet, egyénileg vagy csoportosan. Mivel a zarándoklás kultúrája felépülőben van, ezért szerettük volna átadni a sok éves tapasztalatainkat azoknak, akik szívük indíttatására gyalogos zarándoklatokat szerveznének vagy vezetnének, tehát az esemény zarándokvezető-képzőként is felfogható – fogalmazott Szabó Tamás, a zarándoklat vezetője, a Mária Út Egyesület elnöke.

A harmadik nap reggele Vászolyon

Elmondta, a résztvevők számát a szállások férőhelyei határozták meg, mintegy huszonöten keltek útra. A kormegoszlás nagyon széles volt: a legidősebb zarándok hetvenkilenc, a legifjabb két és fél éves volt. Édesanyja további gyermekáldásért ment el a zarándoklatra. Az önismeretre irányuló spirituális tartalom mellett beiktattak érdekes látnivalókat is, mint például a Tihanyi-félszigetet többek között a barátlakásokkal és a gejzírkúpokkal, vagy a szentbékkállai kőtengert.

Megérkezés a balatonalmádi Szent Jobb Kápolnába
Forrás: Vásárhelyi Dániel

- Gazdag programunk volt. Találkozhattunk szent helyekkel, és papokkal. Kiemelném Baladincz József köveskáli plébánost, aki hat embernek valódi élettanácsokat adott, valamint a balatonalmádi Szent Jobb Kápolnát, ahol egyedülálló módon egy helyen találhatók meg a szent királyi család - Szent István, Szent Imre és Boldog Gizella – ereklyéi – tette hozzá Szabó Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!