Sümeg

2017.04.01. 19:37

Húsvétváró nyuszi keresés, tojáskarcolás, táncszínház és operett Sümegen

Sümeg – Április negyedikén és ötödikén Nyuszi ül a fűben címmel húsvéti készülődésre várják az óvodásokat a Kisfaludy Emlékházban.

Tóth B. Zsuzsa

A programban nyuszis mesék, versek, húsvéti népszokások, nyuszi simogató, tojáskereső verseny szerepel. A foglalkozást Szijártó Éva könyvtáros vezeti. Április hetedikén 11 órakor a Kávészünet zenekar ad koncertet a Magyar Költészet napja alkalmából. Petőfi Sándor, Juhász Gyula, Kosztolányi Dezső és mai magyar költők megzenésített verseiből állítják össze koncertjüket.

Aznap 17 órakor A világszép Róza – 200 éve született Laborfalvy Róza címmel tart előadást Praznovszky Mihály irodalomtörténész. Másnap, nyolcadikán 10 órakor kezdődik a IX. Dunántúli Táncverseny klasszikus balett, modern, kortárs, show és társastáncokkal, hip-hop és táncszínház koreográfiákkal. Mini, gyermek, junior és felnőtt korcsoportok több, mint 500 tagja fellépésével.

Április 11én Míves–Hímes tavasz címmel húsvétváró játszóházban ismerkedhet mindenki a tojáskarcolással Csízi Istvánné népi iparművész vezetésével. Április 29én, szombaton 19 órakor Operett nagykoncert lesz Oszvald Marika Kossuth-díjas – Érdemes Művésszel és a Pesti Magyar Operett Színpad művészeivel és tánckarával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!