Sümeg

2012.11.15. 06:07

Egy szülő bölcsődei aggodalma

Sümeg - Egy aggódó anyuka szerkesztőségünknek címzett levélben arra hívta fel a figyelmet, hogy szerinte az új épületbe költözött városi óvoda és bölcsőde működése kívánnivalót hagy maga után.

Szijártó János

Amint írja: "A gyerekek sorban állnak a fogmosásnál, pisilésnél. Persze a mosdónál a csap túl magasan van, így a legtöbb kézmosás után át kell öltöztetni őket. Eddig minden gondozónő kapott egy segédgondozót, de most ezt megszüntették..." Az anyuka szerint ez így balesetveszélyes.

A másik problémát a gondozási díj szeptemberi bevezetése jelenti számára, ami véleménye szerint az egyébként is nehéz helyzetben lévő családok anyagi terheit tovább növeli.


 
A felvetéssel kapcsolatban megkerestük Rátosi Ferencet. Sümeg polgármestere a dolgozói létszámra vonatkozó megjegyzést nem igazán tudta értelmezni, hiszen - mint azt válaszában kifejtette - nem történt létszámleépítés az intézménynél.  - Semmilyen státuszt nem szüntettünk meg, minden a vonatkozó szabályok betartásával működik. Mindezt Hujber Jánosné intézményvezető is megerősítette. Elmondta, hogy tizenkét bölcsődei férőhelyük van, de abból nyolc, az előjegyzésekkel együtt pedig tizenegy hely betöltött. A kicsikkel két gondozónő foglalkozik. A közelmúltban 27 millió forintból felújított épületben mintegy kétszáz óvodás is jár, de a bölcsiseket természetesen külön részlegben helyezték el.
 
A gondozási díj kapcsán a polgármester azt hangsúlyozta, hogy minden szolgáltatás igénybe vételéért fizetni kell, azonban ha valakinek ez gondot jelent, akkor arra is lehet megoldást találni. Azonban őt, illetve a polgármesteri hivatalt ilyen problémával eddig még senki nem kereste meg. Hozzátette, hogy a szülők jövedelmétől is függő, de törvény alapján meghatározott gondozási díj Sümegen maximum napi ötszázötven forint, ami több száz forinttal az országos átlag alatt van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!