Sümeg

2013.02.17. 14:46

Böjt kezdetén

Vidám húshagyókeddi programmal, jelmezes műsorral és minden egyéb földi jóval vártak minden érdeklődőt a tájházban a hagyományőrzés jegyében.

Szijártó János

A balatonedericsi általános iskola, a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportja, valamint a nyugdíjasklub szervezésében remek, jó hangulatú műsorral lepték meg az érdeklődő közönséget  kedden. A húshagyókedd a negyvennapos húsvéti böjti kezdetét megelőző, utolsó nap, amit aztán a teljes hústilalom követ a keresztény egyházi évben. Változó dátumú ünnep, a farsang utolsó napja, időpontja a húsvéttól függ, pontosan. Húshagyókedd a húsvéttól visszaszámított hetedik vasárnap utáni kedd.

A balatonedericsi általános iskolások vidám farsangi műsorral ajándékozták meg a közönséget a napokban a tájházban (Fotó: Szijártó János)

A gyerekek vidám, ugyanakkor tartalmas  műsora után a résztvevőket a szervezők gazdagon megvendégelték étellel, itallal. A palettáról nem hiányzott a farsangi fánk, de a sütemények, pogácsák és a finom helyi borok is kellő mértékben és megfelelő minőségben kerültek terítékre. A tájházban minden szempontból sikerült felkészülni a  negyvennapos nagyböjtre, de a tél legyőzésére is megfelelő lépések történtek, így  most már nincs semmi  akadálya a tavasznak. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!