Sümeg

2014.09.19. 14:45

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Rátosi Ferenc

Sümegen öten pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk most Rátosi Ferenc független jelöltet mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Rátosi Ferenc nagyon fontosnak érzi, hogy az elmúlt négy évben közel négy milliárdos fejlesztést hajtottak végre a városban és a térségi önkormányzatokkal. Az utóbbi évtized legnagyobb projektje, egy két milliárdos csatorna beruházás valósult meg a térségi önkormányzatok bevonásával, és ezen felül még közel két milliárdos fejlesztés történt a városban is. A jövőről úgy nyilatkozott, hogy továbbra is fenntartják a hulladékszállítási díj ingyenességét. Mintegy 148 millió forintból építenek tanuszodát, uniós beruházással szabadidőparkot, sportcsarnokot, fitnesz parkot.

Rátosi Ferenc: A város bevételeinek növelésére kell törekedni

Két pályázat vár elbírálásra, 100 millió forintból szociális otthon újul meg, a szeméttelep rekultivációja pedig 500 millióból készül. Az elavult alapellátó épületek helyett új intézetet hoznának létre pályázati finanszírozással. A belvárosi rehabilitáció II. ütemre elkészült a 200 milliós pályázat. Egy milliárdos értékben csapadék víz elvezető rendszert építenek ki. A műszaki tervek részben elkészültek. Lényeges kérdés, hogy megépüljön a központi dísztér, a Kisfaludy tér és a Ferences templom és rendház előtti tér összevonásával. A következő ciklusban elkészül a Püspöki palota teljes belső felújítása, melyet a Forster Gyula intézet mint kiemelt kormány projektet kezel. Terveznek egy napelem parkot, a város energia ellátásának csökkentése érdekében. Az elavult szociális bérlakások helyett újak építésére törekednek. A piac helyén fedett vásárcsarnokot szeretnének építeni. Civil Házat és könyvtárt hoznak létre. A következő öt évben lehetőség nyílik arra, hogy a belváros rossz útjait leburkolják, és megépítsék uniós forrásból.

A tervekhez biztosítani kell a pályázati önerőt, ezért a város bevételeinek növelésére kell törekedni, azáltal is, hogy a város még több helyi vállalkozónak biztosít majd munkát az elkövetkezendő beruházásokban. Jelenleg is helyi vállalkozók végzik a folyamatban lévő felújítási munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!