Sümeg

2014.08.18. 11:18

Befejeződött a szennyvízberuházás a sümegi kistérségben

Elkészült a kistérség szennyvízkezelési rendszer, amelynek ünnepélyes átadását hétfőn délelőtt szalagátvágással tették emlékezetessé.

Szijártó János

A Sümeg és Térsége Szennyvízkezelési Program több mint tízezer embert érint. A beruházás összességében 1,7 milliárd forintból valósult meg, amiből az uniós támogatás 1,4 milliárd forintot tett ki.

A tavaly januárban elindított projekt Sümeg esetében a szennyvíztelep teljes felújítását is tartalmazta, mintegy 300 millió forint értékben. Ezzel párhuzamosan az érintett településeken Zalaerdődön, Dabroncon, Gógánfán, Hetyefőn, Zalagyömörőn és Ukkon is kiépülhetett a napjaink elvárásainak megfelelő, korszerű csatornahálózat.

A nemzeti színű szalag átvágásával befejeződött a szennyvízberuházás. A képen Szolnoki Melinda, Rátosi Ferenc és Illés László (Fotó: Szijártó János)

Hétfőn Illés László zalagyömörői polgármester köszöntötte a projektben részt vállaló, illetve érintett vendégeket a település szabadidőparkjában. Beszédében röviden bemutatta a 84-es út mentén fekvő kistelepülést, annak infrastruktúráját. Mint mondta, a falu 1947-ben kapott villanyt, 1987-ben vezetések ivóvizet, 1997-ben vezetékes földgázt. Ezúttal a szennyvíz elvezetése, kezelése oldódott meg hosszú távra.

A köszöntő után a beruházás hivatalos átadásaként vágta át a nemzeti színű szalagot az itt kialakított átemelőnél Szolnoki Melinda, a környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős főosztályvezető, Rátosi Ferenc sümegi polgármester, a társulás elnöke és Illés László zalagyömörői polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!