Sümeg

2013.03.25. 18:47

Az iskola és a szeretetszolgálat közös akciója

Benczúr Klaudia táborozását, gyógyászati segédeszközökhöz jutását támogatták a Ramassetter iskola 1. A osztályosai, akik hónapok óta gyűjtötték a műanyag kupakokat a mozgássérült fiatal számára.

Tisler Anna

A 23 kisdiák március 25-én adta át a nagy mennyiségű kupakot Klaudiának és édesapjának. Az gyűjtés ötlete az egyik osztálytárs édesanyjáé, Vitainé Klatz Szilviáé volt. Vitainé Klatz Szilvia évek óta a Máltai Szeretetszolgálat sümegi csoportjának egyik önkéntese, aki társaival együtt több jótékonysági akcióban is részt vett. Az osztály két tanítója, Trombitásné Mórocz Gyöngyi és Sörné Pál Zita örömmel vett részt az akcióban. Mint megtudtuk tőlük, a találkozás előtt beszélgettek Klaudiáról, a mozgássérültek életéről.

 

 

Remélik, a gyűjtés és a látogatás során felmerült kérdések megválaszolása segít a kisdiákoknak abban, hogy elfogadják a másságot. Vitai Kristóf az osztály nevében húsvéti ajándékot adott át Klaudiának, Sedlák Júlia bábot készített, Pelikán Sára pedig rajzolt. Klaudia a gyerekek kérdésére elmondta, speciális, mozgásjavító iskolában tanul Veszprémben. Hétfőn utazik el és pénteken jön haza. Ugyanazokat a tárgyakat tanulják, mint bármely más iskolában, annyiban más az ő órarendjük, hogy nekik naponta van gyógytorna és gyógymasszázs. Klaudia kedvenc tantárgya az olvasás, a történelem és a földrajz, szeret táborozni és szüleivel sokat kirándul. Kitűnő tanuló, szeret iskolába járni, sok barátja van. A máltai csoport is fogadja a felajánlott kupakokat, dr. Vincze Dóra pedig fogorvosi rendelője előterében végzi a gyűjtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!