Sümeg

2017.03.03. 20:13

A város zászlóshajói

Sümeg – A város zászlóshajói, előhírnökei azok a cégek, amelyek Nyugat-magyarországi régió központjukat nálunk nyitják meg.

Tóth B. Zsuzsa

Ezen szavakkal méltányolta az Agro-Boma és a T Oriens Kft. Nyugat-magyarországi régióközpontja megnyitását Végh László, Sümeg polgármestere. Mint a város szempontjából értékelve az eseményt elmondta, ez újra egy fontos dátum.

Fekete Zoltán, a traktorokat forgalmazó cég igazgatója átadta a gépeket az első vásárlóknak Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Örülök, hogy a cégek megjelentek Sümegen. Innen néhányszáz méterre az idei év őszére a tervek szerint már állni fog néhány csarnok és elindul a termelés abban a habüveg gyártó üzemben, amely az első termelő üzem lesz a helyi ipari parkban annak 2014-es megnyitása óta. Fontos esemény a mai régió központ nyitása azért is, mert olyan cégről beszélhetünk, amelyre számíthatnak a tágabb környéken gazdálkodók is - mondta a polgármester. Reményét fejezte ki, hogy már csak az üzleti érdekek miatt is jó marketingje lesz a központnak, azáltal Sümeg a mezőgazdasági gépek értékesítése terén valóban Nyugat-Magyarország központja lesz a gazdálkodók számára. Továbbá nem titkolta, hogy abban bízik, Sümeg városa jut eszébe minden gazdának, aki a város tágabb környezetében gépet szeretne vásárolni. Hozzátette, hogy a  bemutató tér az iparterület egyik másik részén, hamarosan felépülő habüveggyár szomszédságában talál majd végleges helyére, egyelőre bérli ezt a terület. Marczin Zsolt, az Agro-Boma Kft és a T-Oriens Kft. igazgatója úgy fogalmazott megnyitó beszédében, hogy már novemberben, a habüveggyár alapköve letétele során szó volt róla, hogy hamarosan a gép kereskedelmi üzletág is elindulhat a városban. – Azóta piac kutatást végeztünk, felmértük, hogy milyen potenciál van a területben, hol lenne ideális egy Nyugat-magyarországi pólus kialakítása. Örömünkre szolgált az elképzeléseken és a fogadókészségen felül az, hogy a város mezőgazdasági potenciál szempontjából is jó helyen helyezkedik el. Ezért minél hamarabb szerettük volna megnyitni a telephelyet - mondta az igazgató a nemzeti színű szalag átvágása előtt.

A többek között különféle traktorok, parképítéshez szükséges gépek forgalmazásával foglalkozó cég igazgatója, Marczin Zsolt megnyitó beszédében köszönetet mondott Sümeg polgármesterének a város fogadókészségéért. Továbbá  Kovács László alpolgármesternek pedig a gyakorlati segítségért, hogy a habüveggyárnak és a mezőgazdasági gép értékesítéshez helyet kaphattak a város folyamatosan fejlődő ipari parkjában.

Az avatási ünnepségen a helyi diákok közreműködtek énekkel és szavalattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!