Sümeg

2014.09.01. 10:58

A polgárőrök is segítenek az iskolakezdésben

Sümeg - Biztonságban ér be a tanításra a Ramassetter általános iskola 515 diákja.

Tisler Anna

A helyi polgárőr egyesület tagjai minden reggel segítenek a balesetek megelőzésében. Az első tanítási napon Tóth Norbert a sümegi rendőrőrs munkatársa és Trombitás Ottó polgárőr segített a diákoknak biztonságosan átjutni az intézmény előtti  forgalmas úton.

Molnár Zoltán, a polgárőrség vezetője kisfiával, az első osztályos Molnár Zoltánnal és Trombitás Ottóval (Fotó: Tisler Anna)

Molnár Zoltántól, a polgárőr egyesület vezetőjétől megtudtuk, a most induló tanévtől csatlakoztak az Egy iskola, egy polgárőr mozgalomhoz. A megállapodást már aláírták Bebesi Józsefné igazgatóval. A mozgalom keretében közlekedési, baleset megelőzési, bűnmegelőzési tanácsokkal látják el a kisdiákokat, valamint felhívják a figyelmüket a tél veszélyeire. Tervezik, hogy a szülőket is bevonják a mozgalomba, így közösen odafigyelve hatékonyabban óvhatják meg a bajtól a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!