Sümeg

2016.02.11. 11:37

Laura nyertes gondolatai a tölgyről

Sümeg – Harmadik helyezést ért el a Mozdulj a klímáért verseny országos fordulójának Gondolatok fákról, erdőkről elnevezésű részén Pethő Laura, a Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola 4. B osztályos diákja. A kislány rajzolt és fogalmazást is írt a pályázatra.

Tisler Anna

Könnyid Erika tanítónőtől megtudtuk, a pályázaton az osztály minden tanulója indult, és Laura lett helyezett közülük. Sikerének az egész osztály örül.

Laura kiválóan rajzol, fogalmaz, több versenyen ért el jó helyezést.

 

Pethő Laura rajzát Könnyid Erika figyeli
Fotó Tisler Anna


A kislánytól megtudtuk, az osztálynak van turisztikai szakköre, és minden hónapban felkeresik a város valamelyik parkját vagy kirándulnak a közeli erdőkben. A pályázatra, amelyen a kocsányos tölgy éve alkalmából tölgyet kellett rajzolni, egy természetjáráson készültek fel. A tanítónő megmutatta nekik a tölgy leveleit, mesélt a fáról.

A diákok a természet évszakonkénti változását is figyelemmel kísérik, az élményeiket nem csupán rajzokban, hanem fogalmazás írásával is megörökítik.

Könnyid Erika elmondta, a kisdiákok lelkesek, örömmel vállalkoznak tanórán kívüli feladatokra. Számukra az alkotás a legnagyobb öröm. Ha bárki helyezést ér el közülük, annak mindenki örül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!