Sümeg

2016.02.15. 10:13

Az új helyi adóval óvatosan számoltak

Sümeg – Meghaladja az ötmilliárd forintot a város idei költségvetése, ami jelentős fejlesztéseket foglal magában. A képviselő-testület nyolc igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a helyi rendeletet a február 11-ei ülésén.

Penk Tímea

A képviselő-testületi ülés előtt két héttel konzultációt tartottak, amelyen részleteiben megvitatták a költségvetés tételeit. Az önkormányzat közel három és fél milliárd forint felhalmozási, több mint egymilliárd működési és közel félmilliárd forint finanszírozási bevétellel számol.

A helyi adóbevételek meghaladják a háromszázmillió forintot, de ez nem tartalmazza a gépjárműadó helyben maradó negyven százalékát. Az idén bevezetett telekadót óvatos becsléssel számolták. Az önkormányzat közel négyszázhuszonkétmillió forint állami támogatásban részesül ebben az évben.

A város kiadásainak több mint 68 százalékát a felhalmozási célú kiadások jelentik, közel három és fél milliárd forinttal. A működési kiadások és támogatások több mint 1,2 milliárd, a finanszírozási kiadások közel félmilliárd forinttal szerepelnek az idei költségvetésben. Többéves kihatással járó kötelezettsége az önkormányzatnak jelenleg nincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!