Sümeg

2014.10.12. 09:50

Kaiser Mihály büszke díszpolgár

Sümeg - Büszkén vallom, hogy sümegi vagyok - mondta Kaiser Mihály a Bemutatjuk városunk díszpolgárait sorozat előadásán.

Tisler Anna

A világot bejárt idegenvezetőt, a Kisfaludy gimnázium Öregdiákok Baráti Köre elnökét, Sümeg város díszpolgárát Rátosi Ferenc polgármester kérdezte a Püspöki Palotában tartott beszélgetésen. A díszpolgár szólt a kiskori barátságokról, amelyeket ma is ápol, tanulmányairól, kedves tanárairól, Halász Antalról, dr. Szigetvári Gáborról és Simon Vincéről, akik példájából ma is erőt merít. - Tanárnak készültem, de az utam az idegenvezető pálya felé vitt. Hivatásom Budapestre szólított, de szülővárosomtól soha nem szakadtam el - mondta.

Kaiser Mihály örömmel tapasztalja, hogy egyre több fiatal lép be a baráti körbe és ápolja a kapcsolatot egykori iskolájával. Az elnök és egykori diáktársai számos díjat alapítottak, amellyel a jól teljesítő diákokat ismerik el. Kaiser Mihály könyveket, hangszereket, zenei anyagot ajándékozott a középiskolának. A találkozón Szeidlné Lakos Éva intézményvezető vette át az 1900-as évek elején kiadott könyvet. Rátosi Ferencet kínai díszkarddal ajándékozta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!