Sümeg

2009.05.14. 02:28

Zenei utazás a világ körül

Veszprém - Különböző nemzetek kultúrájából kaptak ízelítőt azok, akik vasárnap ellátogattak a veszprémi kisebbségi önkormányzatok Gizella-napi műsorára.

Deák Dóra

Debreczenyi János polgármester köszöntő szavai után a műsort Halmai Zsuzsanna kezdte, aki lengyel népdadalokat énekelt, Halmai Veronika pedig hegedűn kísérte. Ezt követően a Szerenád zenekar előadásában magyar nótákat és csárdásokat hallhattunk, majd Gurgen Ovszepján, a pozsonyi operaház örmény származású magánénekese örmény zeneszerzők dalaiből énekelt egy csokorravalót, ráadásként pedig egy fájdalmas örmény népdalt is előadott a művész. 

A gyulafirátóti Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület tánccsoportja a település sváb hagyományainak bemutatása céljából alakult, így tőlük magyarországi német táncokat láthattunk, amelyben diákok és felnőttek egyaránt táncra perdültek. A budapesti Szent Kinga kórus tagjai lengyel és magyar kó- rusműveket adtak elő, a hagyományőrzés céljából alakult veszprémi Deutsch Club német nemzetiségi dalköre pedig a hazai németség dalaiból adott ízelítőt.

A különböző nemzetek bemutatóját egy táncos, zenés, mulattatós műsor zárta a Babai János vezette Roma Koktél Show előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!