Sportvilág

2014.08.31. 15:24

Szuperkupa - A Győré a trófea

Fantasztikus véghajrá után a végig vezető Győri Audi ETO KC nyerte meg az első alkalommal kiírt női kézilabda Szuperkupát a Ferencváros ellen.

B. Virág Rita

Győri ETO KC–FTC 29:28 (15:9) 

Veszprém Aréna, 4500 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Győri Audi ETO KC: Herr – Bognár-Bódi, Müller, Litre, GÖRBICZ 10 (3), AMORIM 5, Korsós 1. Csere: Grubisic (kapus), Sen, LÖKE 6, Aguilar 2, Orbán 1, KOVACSICS 4, Planéta, Szepesi, Boczkó-Hornyák. Vezetőedző: Ambros Martin. FTC: Tomasevic – Kovacsicz 1, Szamoránsky 3, Czifra, Tomori 3, SZUCSÁNSZKI 8, Szarka.1. Csere: SZIKORA (kapus), PENA 5 (1), Soós, Steinbach 3, LUKÁCS 4, Faluvégi, Tóth, Mészáros. Vezetőedző: Elek Gábor.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.

A női kézilabda Szuperkupa ideges játékkal kezdődött, pontatlan lövések, technikai hibák jellemezték az első perceket. Aztán Amorim unta meg a góltalanságot (4. perc: 1:0), de Tomori válasza sem késett. A 8. percig felváltva estek a gólok, majd a félidő közepéig újra gólínséges perceknek lehettünk tanúi. Görbicz törte meg a csendet és Löke találata már 6:3-as győri vezetést jelentett. Steinbach újabb lendületet adott a fővárosiaknak, ám a Rába-partiak gyors és ügyes gólokkal pillanatok alatt ötre növelték a különbséget (11:6). A Győr bajnokhoz méltó módon szórta a gólokat, főleg Kovacsics volt elemében ezekben a percekben és csapata megnyugtató különbséggel mehetett a szünetre.

Heidi Löke, a Győri Audi ETO KC (j) és Soós Viktória, az FTC-Rail Cargo játékosa a női kézilabda Szuperkupa mérkőzésén  MTI Fotó: Kovács Anikó

A térfélcserét követően felgyorsultak az események, gólra gól volt a válasz, s a 37. percig úgy tűnt, a győriek simán bezsebelik a Szuperkupát is. De nem számoltak az egyre jobban magára találó Szucsánszkival és Nereával, akik újra visszahozták a Fradi esélyeit (22:18, majd 25:24). Persze Görbicz pazar góllal tudatta, hogy nem adja olyan könnyen az idei első trófeát. Izgalmas pillanatok következtek, a Ferencváros ott lihegett az ETO nyakán. A BL-győztes azonban nem adta meg magát: Görbicz és Amorim a legjobbkor volt eredményes.

A kupa legjobbjának Herr Orsolyát, és Szucsánszki Zitát választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!