Sportvilág

2017.06.15. 18:25

Ott leszünk az Eb-n! A magyar válogatott több újoncot is avatott Lettországban

A fiatal magyar kézilabda-válogatott csütörtökön magabiztosan nyert idegenben és biztosította be részvételét a jövő évi Európa-bajnokságon.

Horváth Gábor

Lettország-Magyaroszág 23:35 (9:15)

Valmiera. V.: Kristiansen, Pettersen (norvégok). Magyarország: Mikler - Iváncsik T. 3 (1), Ancsin 1, Lékai 4, Bánhidi 2, Bodó 2, Juhász 6. Csere: Fazekas (kapus), Vilovski 7, Ligetvári, Győri 4, Fekete 1, Tóth 2, Schuch 2, Szeitl, Szita 1. Szövetségi kapitány: Javier Sabate.

Fiatal kerettel készült a magyar válogatott a mérkőzésre, igaz, több rutinos játékos is szerepet kapott a találkozón. Ki kell emelni Fazekas Nándort, a tapasztalt kapus a selejtező sorozatot követően visszavonul a válogatott szerepléstől.

A Telekom Veszprémet nyolc (Mikler Roland, Ancsin Gábor, Tóth Attila, Lékai Máté, Schuch Timuzsin, Szeitl Erik, Ligetvári Patrik, Szita Zoltán), a Balatonfüredi KSE-ét (Fazekas Nándor mellett a nyártól Veszprémbe igazoló Győri Mátyás) két játékos képviselte.

Igencsak visszafogottan kezdett a magyar válogatott, amely a 9. percben tudott először a kapuba találni, ekkor Ancsin bombája vágódott a hálóba. A lettek kapusa előtte több bravúrt is bemutatott, s a hazaiak 1:0-ra, majd 3:1-re is vezettek.

Azonban szépen lassan megkezdték a felzárkózást a mieink, akik a 18. percben egyenlítettek: 5:5. Schuch góljával először vezettünk a mérkőzésen, ám ekkor Lettország még egyszer visszavette a kezdeményezést, 22. perc: 7:6.

Innentől viszont állvahagytuk a házigazdát, amely hat percig nem találta az utat a kapuba, ezalatt a mieink hét gólt szereztek, 28. perc: 8:13. A lettek három beállóval, kapusukat lehozva támadtak, mi pedig jó védekezést követően sorban lőttük az üres kapus gólokat. Biztos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második játékrész elején gyorsan tízre hízott a két együttes közötti különbség, 39. perc: 12:22. Sőt, tovább menetelt a vendégcsapat, a lettek azért küzdöttek, hogy tizen belül maradjanak.

Javier Sabate szövetségi kapitány a fiatalokat is pályára küldte. Az 50. percre 19:26-ra zárkóztak a hazaiak. védekezésünk kissé felpuhult, támadásban igyekeztünk ezt ellensúlyozni. Győri és Vilovski is remekül játszott, az 56. percben ismét tíz volt közte, 22:32. Fazekas hetest és ziccert védett, csapatunk 35. gólját Vilovski helyezte el a lettek üres kapujában.

Egy fordulóval a vége előtt a magyar válogatott bebiztosította helyét a 2018-as horvátországi Európa-bajnoksgon. Az utolsó körben a mieink Hollandiát fogadják, a találkozót vasárnap 19.15-kor a Veszprém Arénában rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!