Sportvilág

2014.08.18. 17:30

Úszó Eb - Kis Gergő nyolcadik lett

Berlin, Veszprém - A német fővárosban rendezik meg az úszók Európa bajnokságát. Az ajkai Kis Gergő első számában a nyolcadik helyen ért célba.

Novothny Ottó

A berlini úszó Európa bajnokságon hétfőn délelőtt az ajkai Kis Gergő fantasztikusan hajrázott az ötödik futamban és a második helyen végzett. Az utolsó előfutamot ezek után nyugodtan várták a szakemberek, ám Farkas András tanítványa majdnem lemaradt a fináléról: végül a nyolcadik legjobb idővel készülhetett a döntőre. Abban aztán jól tartotta magát féltávig, de a végére teljesen elfáradt.

Kis Gergő nyolcadik lett (Fotó: Nagy Botond)

- Ha hazamegyünk ki kell elemeznem a felkészülésünket - értékelt Farkas András. - Az elején nagyon keményen bekezdett a mezőny és Gergő nem akart lemaradni. Velük ment, aztán a végére minden ereje elfogyott. Elképzelhető, hogy túl sok gyorsasági munkát végeztünk, de egyelőre még részleteket nem tudok mondani. Mindenesetre a döntős hely megvolt, a pontszerzés elmaradt ugyan, de van még hátra a két hosszabbik szám.

A szakember elmondta, hogy tanítványa is úgy fogalmazott: egy lapra feltéve hajtott valamilyen színű éremért, de kétszáz méter után nem bírta a pokoli iramot. Ezért aztán híres és félelmetes hajrája is elmaradt.

Az Eb-n hétfőn Hosszú Katinka 400 méter vegyesen aranyérmet nyert, kontinensbajnoki csúcsidővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!