Sportvilág

2015.02.15. 09:06

Ilyen gólt még nem láttak! - videóval

A kézilabda Bajnokok Ligája első idei játéknapján a horvát Zagreb bosnyák légiósa olyan gólt szerzett, amelyet elsőre el sem hittünk. Győztes, időn túli, félpályás!

Horváth Gábor

Aki még nem ismerte (s valljuk, be sokan voltak így vele) Dusko Celica nevét, az szombaton megtanulta. A Zagreb bosnyák légiósa fontos mérkőzésen szerzett győztes gólt a spanyol La Rioja ellen a kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában.

A két csapat 30:30-ra állt, amikor megszólalt a végső dudaszó, ám az összecsapás még nem ért véget. A játékos nem sokkal a felezővonal elöl végezhetett el időn túli szabaddobást, amely még jóval közelebbről is elég esélytelen vállalkozás. Ő viszont nem így gondolta, sorfal fölött átlőtt labdája úgy pattant, hogy a hálóban kötött ki. A zágrábi csarnok felrobbant, a hazaiak örömtáncot jártak (a különlegesség mellett a találat rendkívül értékes is volt). A spanyol kapust társai vigasztalták, ám később biztos felteszik neki a kérdést, hogy voltaképpen, mit nézett.

A horvátok ezzel a sikerrel szinte biztosan harmadikak az A csoportban, sőt akár még a második helyre is odaérhetnek. A La Rioja pedig küzdhet a továbbjutásért.

A C jelű hatosban az MKB-MVM Veszprém KC ma (18.45) lép pályára, vendége a szlovén Celje lesz. A bakonyiak bebiztosíthatják csoportelső helyüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!