Sportvilág

2014.04.29. 16:35

Német győzelem született a Carpathian Couriers Race-en

Először adott otthont Magyarország a rangos U-23-as országúti kerékpáros viadalnak, a Carpathian Couriers Race elnevezésű versenynek.

Horváth Gábor

A Carpathian Couriers Race voltaképpen egy sorozat, amelynek első állomását rendezték meg hazánkban.

A 23 év alatti kerékpárosok Veszprémből indultak a 115 kilométer hosszú futamra, a színes mezőny az Óváros térről rajtolt el.

Harminc csapat mintegy kétszáz versenyzője sorakozott fel a verseny indításánál.

A jövő nagy kerékpáros ígéreteit felvonultató mezőny Tapolcának vette az irányt, majd Nyirád, Halimba és Pula érintésével ért vissza a bakonyi megyeszékhelyre. A versenyzők a Veszprém Arénánál értek célt.

Az indulók között számos európai nemzet képviseltette magát, de rajtuk kívül érkeztek résztvevők Amerikából, Afrikából és Ázsiából is. Természetesen magyar versenyzők is megmérették magukat a rangos és hagyományos viadalon, amelyen két hazai csapat is rajthoz állt. A Mugen-race Team színeiben Varga Péter, Hartmann József, Mogyorósi Máté és (egy másik) Varga Péter. Az Utensilnord együttesében pedig Holló Botond, Kenyeres Ábel, Lengyel Zoltán, Rózsa Balázs és Varró Gergely.

A futam igencsak izgalmasra sikerült, ráadásul az időjárás is megtréfálta némileg a mezőnyt, amely ragyogó napsütésben rajtolt el, ám később, az időközben a Dunántúl fölé érkező zivatarfelhők sem kerülték el a megmérettetés útvonalát.

Már a verseny legelején és később is többen is próbálkoztak szökéssel, ám egyik alkalom sem ígérkezett tartósnak, az üldözők mindig beérték a meglógni igyekvő ellenfeleket. Veszprém felé közeledve ebben az időjárás is szerepet játszott, az elöl haladók kénytelenek voltak csökkenteni sebességüket.

Végül mezőnybefutó volt, amelyben a 19 éves német kerékpáros, Willi Willwohl (LKT Brandenburg) bizonyult a legjobbnak, ő haladt át elsőként a célvonalon.

A második helyen a belga Jerome Kerf (Color Code Biowanze) ért célba, a harmadik pozícióban pedig a román Eduard Grosu (Vini-Fantini-Nippo) végzett.

 

Szlovák, cseh és lengyel futamok

A Carpathian Couriers Race Szlovákiában folytatódik, a mezőny következő állomása Nyitra lesz, ahol már ma rajthoz állnak az indulók. A harmadik futamot Csehországban rendezik, a helyszín Horni Lidec. Ezt követően a mezőny visszatér Szlovákiába (Stara Bystrica), majd irány Lengyelország (Jablonka). Az utolsó két megmérettetést május harmadikán és negyedikén rendezik meg, a Zapora Niedzica és Ciezkowice, valamint a Tarnow és a Dabrowa Tarnowska közötti futamokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!