Sportvilág

2014.01.16. 16:19

Bernie Ecclestone távozik a FOM éléről!

Az F1 mindenható ura lemondott a sportágat irányító igazgatói testület vezetői szerepéről

Hanzséros Tünde

Csütörtök délután német ügyészek bejelentették, hogy  Ecclestonenak április végén meg kell jelennie a müncheni bíróságon . A brit üzletembert ugyanis vesztegetés és hűtlen kezelés gyanújával vádolják .

Az ítélet meghozataláig azonban Ecclestone visszalépett a Forma-1-et irányító igazgatói testületből, melynek eddig ő állt az élén, habára széria napi dolgait továbbra is ő intézi majd,.

Bernie Ecclestone, Fotó: Tajhi Andrea

"A testülettel való tárgyalást követően Ecclestone úr úgy határozott, hogy míg az ügy le nem zárult, addig azonnali hatállyal visszalép az igazgatói szerepkörből." - áll az FOM közleményében.

"A testület úgy véli, hogy ez a lehető legjobb döntés az F1- re nézve, üzleti szemszögből, és a sportra való tekintettel is. Biztosak vagyunk benne, hogy Ecclestone úr továbbra is képes lenne irányítani az F1 ügyeit,  de az ügyészség  fokozott ellenőrzése Ecclestone úr is egyetértett a döntéssel.."

Alig 24 óra leforgása alatt 3 jelentős vezető is lemondott tisztségéről, az alábbi linkekre kattintva nézze meg kik -->>

1. http://www.mcsatorna.hu/hirek/2014_01_15_menesztettek-marcello-lottit-a-wtcc-elerol
2. http://www.mcsatorna.hu/hirek/2014_01_15_tavozik-az-autosport-szovetseg-elnoksege
3. http://www.mcsatorna.hu/hirek/bernie-ecclestone-tavozik-a-fom-elerol

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!