Sport

2017.02.19. 08:50

Zúgtak a pofonok a gimnáziumban – Törteli gyorsan "kivégezte" a szerbet

Pápa – Nem érte csalódást a Petőfi Sándor Gimnáziumba látogatókat a szombat esti eseményen. Törteli kiütéssel nyert, Darmos ellenfele négy menetet bírt.

Horváth Gábor

Szombat este Pápán rendezett ökölvívó viadalt a Félix Promotion, a Magyar Ring Gála elnevezésű eseménnyel 15 év után tért vissza a városba a profi boksz.

Fotó: Felix Promotion

Az este több érdekes összecsapást is tartogatott. A főmérkőzést Kovács Zoltán vívta, és védte meg sikeresen a WBO nagypehelysúlyú Európa-bajnoki övét az olasz Nicola Cipolletta ellen. A tízmenetes csata pontozással dőlt el.

Kötelek közé lépett Szellő Imre, a cirkálósúlyú öklöző amerikai ellenfelet győzött le nyolcmenetes küzdelemben és ezzel továbbra is veretlen a profik között.

Darmos József magabiztosan győzött
Archív-fotó: Pradarics Tamás

A Balatonalmádiban élő és Balatonfűzfőn készülő korábbi amatőr magyar bajnok és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Darmos József nagyon magabiztosan győzte le Detre Gábort. Detre becsülettel állta a komoly pofonokat, de a negyedik menetben technikai KO-val véget ért a meccs.

- Tudtam, hogy nagyon kemény feje van, de azt, hogy ennyire, azt nem. Nagyon jól helytállt, de szerintem, ha végigmegy a hat menet, akkor is nyertem volna – mondta az eseményt közvetítő M4 sport kamerái előtt a cirkálósúlyú Darmos.

A veszprémi származású Törteli Balázs már a második menetben kiütötte szerb ellenfelét, a váltósúlyú magyar bajnok ezzel 11. profi sikerét aratta.

A magyar bajnok Törteli Balázs meccse ezúttal nem tartott sokáig
Fotó: Tóth Márk Ferenc

A középsúlyú Harcsa Norbert többször is padlóra küldte ellenfelét, Kovács Ákost, ám végül „csak" pontozással nyert.

Ami az este többi mérkőzését illeti, Kispál Zoltán legyőzte Duka Krisztiánt, és nyert Kis Máté is. Márton Balázs és Kovács Kristóf küzdelme döntetlen lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!