Sport

2014.07.28. 11:52

Zord időjárás ellenére jó hangulat a Veszprém Szlalomon

2014. július 27-én vasárnap rendezték a Balesetmegelőzési Nyíltnap és Veszprém Szlalom ügyességi verseny idei harmadik fordulóját a Veszprém Aréna parkolójában.

Ifj. Mulicz László (Csuri)

A rendező SR Sport Egyesület és SZ&T-T Rally Team vezénylésével létrejött rendezvénye százkét nevező fogadta el a meghívást.

A rendezvény otthont adott a különböző programoknak, mint az ugráló vár, mászó fal, motoros szimulátor, kerékpáros pálya, luftballon, KRESZ teszt, biztonsági öv szimulátor, a katasztrófa védelem tűzmegelőzési programja, tesztjei, és a Dunántúli Szlalom Kupa hatodik fordulója.

Sajnos a szabadtéri programok az időjárás viszontagságainak ki vannak téve és ez most sem volt másképp, csakúgy mint az előző két rendezvényen sem. A rendezők legnagyobb sajnálatára minden készen állt egy hatalmas dzsemborira, de sajnos az időjárást nem ők irányítják így a reggeli készülődés alatti verőfényes napsütést a délelőtt locsogó eső váltotta fel ezért mindenki lesben állt, hogy mikor települhetnek ki a különböző leegyeztetett programokkal.

A szlalom versenyt már kevésbé zavarta meg a hirtelen jött tartós eső, de még így is kis csúszás került az oly jó évek óta olajozottan működő gépezetbe. A verseny a rendezők részéről a hajnali pályaépítéssel kezdődött, majd azt követően, a reggeli napsütésben szépen megtelt a szervizpark a szebbnél szebb gépcsodákkal és kezdetét vette a gépátvétel ahol átnézték az autókat a szakértők, hogy minden biztonsági követelménynek megfeleljenek a verseny során. A gépátvételt követően mindenki a nevezési irodához sietett leadni a nevezési papírját, hogy minél előbb megkezdhesse a gyalogos pályabejárást és felderíthesse milyen technikás pályával lesz dolga a kormánytekergetés közben.

A szervezők ismét kitettek, magukért, mert a már megszokott parkolóban ismét új pályát fűztek fel, ami most ezerhétszázötven méter hosszúra sikeredett. A pálya bójákkal és gumilassítókkal volt tarkítva és egy-egy lassítóban kétszer háromszor is el kellett haladni. Persze a közönség és a driftesek kedvence a körforgalom sem maradhatott ki a repertoárból csakúgy, mint az új elemként bevezetett visszafordítók.

Kilenc órakor megtartották a rendezői és versenyzői eligazítást, ahol elmondták a betartandó szabályokat és a pályáról is elhangzott néhány tudnivaló. Az első autók féltíz után indultak neki a pályának percenkénti rajtoltatással rajtszám szerinti sorrendben.

A pálya nyomvonala és az időjárás is kifogott sok-sok versenyzőn, mert vagy nem tudták megjegyezni a pályarajzon leírtakat így többeknek érvénytelen volt az első köre, vagy az eső áztatta viacolor, és fehér aszfalt tréfálta meg a versenyzőket, akik esetenként megpörögtek. Az első kör ezek miatt a kis malőrök miatt kissé hosszúra sikeredett, de a végére az időjárás is megkegyelmezni látszott és szépen kisütött a nap majd pillanatok alatt fel is száradt a pálya.

A második harmadik kör már zökkenőmentesen napsütéses időben zajlott éppen csak annyi szünetet tartva, amíg összeszedték a pályabírók jegyzőkönyveit az értékelés számára. Ilyenkor volt egy lélegzetvételnyi pihenőjük a pályabíróknak, pilótáknak csakúgy, mint Bakonyi Csabának, aki egy bivalyerős Mitsubishi EVOval örvendeztette meg a nézőket, ugyanis az összkerekes szörnyet a szűk kanyarokban is szépen keresztben terelgette.

A harmadik kör végén lehetőség volt a díjkiosztóig egy kis plusz autózásra azoknak, akik duplán neveztek és így már nem az idővel kellett harcolniuk, hanem csak a látványra autózás volt a cél. A díjkiosztó ceremóniát az aréna aulájában tartották ahova jólesett behúzódni a büféhez a nap folyamán is.

Az abszolút elsőséget Bognár Martin Citroen szerezte meg Kovács Szilárd BMW és Lovász Róbert BMW előtt. Érdekesség hogy a több év kihagyás után a versengéshez visszatért Kis Sándor Ladájával csak egy öt másodperces bójahiba miatt csúszott le az abszolút második helyről. A díjazottak a jól megérdemelt serlegek mellett egyéb ajándékokat is átvehettek a szponzorok jóvoltából.

A kitartó időjárással dacoló rendezők ismét jól teljesítették a rájuk szabott feladatokat és egy remek rendezvényen vannak túl, amit megismételnek szeptemberben is.

A versennyel kapcsolatos eredmények, fotók, videók, megtalálhatóak a www.szlalomracing.atw.hu weboldalon vagy a Veszprém szlalom facebook oldalán.

Díjazott eredmények:

A1 kategória: 1. Sziklai Zsolt, 2. Pathy László, 3. Horváth Ádám,

A2 kategória: 1. Gazdag Judit, 2. Szollár Norbert, 3. Meszes András,

A3 kategória: 1. Bognár Martin, 2. Fodor Márton, 3. Söjtöri András,

N1 kategória: 1. Bodor Balázs, 2. Bodor Szabolcs, 3. Nagy György,

N2 kategória: 1. Mile Bence, 2. Németh Imre, 3. Mile Balázs,

N3 kategória: 1. Dr. Pintér László, 2. Pintér László, 3. Pintér Máté,

H1 kategória: 1. Hock Tamás, 2. Németh Ákos, 3. Pleiveisz Tamás,

H2 kategória: 1. Lovász Róbert, 2. Lovász Kornél, 3. Balogh Robert,

Junior kategória: 1. Nagy Richárd, 2. Czibók Péter, 2. Németh Botond,

Női kategória: 1. Szász Tina, 2. Martin Gyöngyi,

Proto kategória: 1. Kovács Szilárd, 2. Kis Sándor, 3. Schwéger Milán,

Gokart kategória: 1. Málits Krisztián, 2. Hege Barnabás, 3. Hege Zoltán,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!