Sport

2017.08.15. 12:40

Zircen tréningeztek a dzsúdósok

ZIRC Hajtós Bertalan olimpiai ezüstérmes dzsúdós vezényelt edzéseket a bakonyi kisvárosban, az immár negyedik alkalommal megrendezett nyári edzőtáborozás során.

Bényi Kálmán

A Vincze Judo Club által szervezett sporteseményen tizennyolc klub közel 200 gyermekkel és edzőikkel képviseltette magát. A kék és fehér ruhába öltözött fiatal tehetségek a dzsúdó minden fortélyát az 1992-es, barcelonai olimpián a -71 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet szerző Hajtós Bertalantól leshették el.

A 25 esztendővel ezelőtt elért olimpiai második helyre emlékezve a nebulók egy emlékplakettel is kedveskedtek minden idők egyik legjobb magyar dzsúdósának.

A bakonyi kisvárosban megrendezett edzőtáborban kétszáz ifjú dzsúdóka gyűlt össze Fotó: a szervezők

A jövő tehetségeinek felkészülését remekül szolgálta a napi háromszori gyakorlás, amelyek során technikai repertoárjukat, erőnlétüket és kitartásukat is fejlesztették a gyerekek a neves szakember segítségével.

A jó hangulatú zirci edzőtáborban megszerzett tudást a már a szeptember elején induló őszi szezonban a saját javukra fordíthatják a fiatal küzdősportosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!